Дефинирайте бамбук? А сега – кое е първото нещо, за което се сещате, когато чуете тази дума БАМБУК? Разбира се, освен биоразградимите четки за зъби на Nordics, несъмнено в съзнанието ни се появява поне една панда, която сладко похапва бамбукови клонки.
Широко разпространена е представата за бамбуковите дървета, но всъщност растението е от групата на бързорастящите тревисти видове. Някои храсти достигат височина над 40 метра, а растежът на ден – понякога повече от 100см. Коренната им система е развита на ниво самовъзстановяване, дори при изсичане на наземната част.
Има над 1000 вида бамбук, който се използва за производствени цели. Но само в Nordics произвеждат бамбукови четки за зъби в контролирана среда и съответстват на всички европейски директиви и регламенти за контрол на качеството. Защото Nordics са първите, които създават и реализират проекта за биоразградимите четки, водени изцяло от идеята за екологичен начин на живот.
А нашата панда няма как да остане гладна, защото бамбукът, с който се храни, е с малък диаметър и твърдост, които не позволяват да се използва за масови цели.
Знаете ли, че бамбукът, освен естетически красив, е хипоалергенен и водоустойчив – качества, които притежават и четките за зъби Nordics. А такива четки има за цялото семейство! Специалният Nordics Family Pack е най-добрият подарък, който можете да си направите! Еко комплект, който съдържа две четки за възрастни и две за деца – идеален начин да възпитате ценности на екологичния начин на живот, чрез личния пример.
Според Фън-Шуй бамбукът благоприятства човешката енергетика. А Nordics са за тези, които живеят активно и имат мнение. За тези, които са “Еко” и за тези, които тепърва ще откриват магията.
Повече за марката може да намерите в интернет на адрес: http://nordics.bg/