Селцето на Дядо Коледа, Финландия
 
Селцето на Дядо Коледа е вълшебно местенце намиращо се на около 8 километра североизточно от Рованиеми и на около 2 километра от летище Рованиеми, в Лапланския регион на Финландия.
В Селцето на Дядо Коледа, можете да се насладите на увеселителния парк Санта Парк, да се разходите из приказно украсените улички и да се наслаждавате на коледния дух.
Селцето е създадено през 1985 год., а парка през 1998 год.. В Санта Парк  можете да се срещнете с Дядо Коледа, да си направите снимки с него, да видите ледената принцеса в нейното царство, да посетите училище за елфи или просто да пазарувате и да се наслаждавате на шоутата, които се провеждат ежедневно.
Можете да се срещнете и с госпожа Коледа и заедно да приготвите вкусни бисквитки.
Не забравяйте да изпратите и пощенска картичка до всички любими хора, за да им предадете частичка от вълшебството на Селцето на Дядо Коледа.
 
Нюрнберг, Германия
 
Ежегодно в Нюрнберг се провежда чудесен коледен пазар, привличащ над 2 милиона туристи от цял свят.
Пазара в Нюрнбер е един от най-големите в Германия и един от най-известните в света.
Ежедневно се провеждат събития, които ни завладяват и се грижат за коледното ни настроение. Можете да посетите концерти, коледни изложби, да се разхождате и да се радвате на богата и красива украса. Организират се и коледни събития и забавления и за децата, да поиграят, да се включат в изработката на коледни играчки и украси и други.
В Нюрнберг винаги ще откриете причина за празненство, за среща с приятели или за приятна разходка, сред ръчно изработени коледни украшения и сувенири.