Свещеникът Уил Боуен открива, че ако в течение на 21 дни човек не се оплаква, не критикува и не клюкарства, то животът му се променя. Той прави виолетова гривна, на която пише „Свят без оплаквания“ и всеки, който я сложи приема за правило да не се оплаква, критикува и клюкарства в рамките на 21 дни. Ако в някой от тези дни човекът забрави и произнесе оплакване, критика или клюка – той трябва да премести гривната от едната ръка на другата и да започне броенето на 21 дни отново! Продължава се дотогава, докато гривната се задържи на едната ръка за 21 дена поред. Причината, поради която „работи“ това упражнение е дендритогенезата – способността на мозъка да „откъсва“ неврон от мястото, където е „свикнал“ да подава импулс, като така сменя фокуса при подаване на импулса. По този начин се променят и филтрите, през които човек вижда и преживява света.

Можете да ползвате ластик и да приемете това предизвикателство. Наблюдавайте как животът се променя. Ако се хванете, че говорите или толерирате оплакване, критика или клюка – започвате 21-дните отначало. Предстоят интересни 21 дни… за всеки, който го пожелае… Енергийно изчистване и трансформация.

 
Опитайте да преминете този малък тест, препоръчваме го дори и на онези, които смятат, че са напреднали, духовни, позитивни. Интересно четиво е книгата на Уил Боуен “Свят без оплаквания”.