Младото поколение в действие е младежка неправителствена организация, която има за цел да създаде благоприятна среда за развитие на младежи между 15 и 25 години, като организира седмицчни събития на различни теми, работи по програмата Еразъм+, както и се включва в академии и обучения на местно ниво. 
 
Нашият Екип
 
Нашият екип се състои от петима души, като всеки дава времето си напълно доброволно и работи в полето си на експертност. Имаме млад психолог, един копирайтър, един младежки работник и координатор на младежки проекти по програмата Еразъм+ и двама доброволци, които ни помагат с останалите задачки. 
Основна Мисия на Младото Поколение в Дейстивие
 
Наша крайна цел е постигане на вид реформа в образователната система, която да внедри инвоациите и дигиталните системи по интересен за учениците начин, освен това материалът, който се учи има нужда да се осъврвемени, за да отговаря на нуждите на трудовия пазар и още много…
 
Какво Прави МПД Уникално?
 
Ние имаме капацитета от хора и познания, за да се случи тази дългоочаквана промяна. Тъй като работим с други младежки и неправителствени организации, с частни инвеститори и малки бизнеси, имаме ресурс да провеждаме проучвания сред младите за техните нужди и желания, да правим сесии по кариерно консултиране в училище, да им предоставим възможност да пътуват в Европа и да опознават други култури, да създават приятелства с младежи на техните години, да обменят опит и знания, като така създаваме едно будно общество от млади, активни и начетени хора в България.
 
Нашият Призив към Младите!
 
Нашето послание към младите хора във Варна, както и всички големи и малки градове в България, е да бъдат търсещи и любопитни, да не спират да мечтаят и да знаят, че намериш ли подходящия човек – идеите се случват, мечтите се сбъдват и чудесата са възможни!
 
Каним всички, които имат интерес към нашата дейност, към нашите събития, да ни потърси в социалните мрежи – в Инстаграм, Фейсбук и Тик-ток, където поддържаме контакт с всички наши членове, както от Варна, така и от цяла България.