1.Нови езици с Duolingo – Duolingo е американска платформа, която включва уебсайт и мобилно приложение за изучаване на чужди езици. Компанията използва модела freemium; приложението и уебсайтът са достъпни безплатно, въпреки че Duolingo предлага и премиум услуга срещу заплащане.
Към ноември 2019 г. уебсайтът и приложението за предлагат 94 различни езикови курса на 23 езика. Приложението има над 300 милиона регистрирани потребители по целия свят.
 
 
2.Виртуална разходка в музеи – Google Arts & Culture се обедини с над 500 музея и галерии по целия свят, за да ни предложат интересни виртуални обиколки.
Колекцията на Google Arts & Culture включва Британския музей в Лондон, Музея на Ван Гог в Амстердам, Гугенхайм в Ню Йорк и буквално стотици места, където можем да получите знания за изкуството, историята и науката. Ако все още се чудите какво да предложите на децата си и как да грабнете интереса им, то тези музеи определено ще свършат работа.
 
 
3.Виртуална разходка в парка – Google Earth предлага виртуални обиколки на някои от най-невероятните национални паркове в света, за да осигури бягство за хората по време на социално дистанциране.
Гранд Каньон, Йелоустоун и Йосемит, алигаторите на Евърглейдс и басейните с каменна сол, полирани скали и мраморни стени на Долината на смъртта само част от предизвикателството, което ни предоставя Google Earth.
 
 
4.Предизвикай умът си с Lumosity – когнитивната тренировъчна програма на Lumosity е интерактивен начин да тренирате мозъка си и да научите за това как работи умът ви. Чрез множество игри ще тренирате паметта си, вниманието, гъвкавостта и бързината на ума.
 
 
5.Усъвършенствай се с безплатни курсове на университети по целия свят – дигитален маркетинг, програмиране, психология, иновации, финанси и изкуства са само част от темите, на които можете да откриете безплатен онлайн курс. Единственото условие е да владеете чужд език.
Учете с безплатните курсове на Йейл юнивърсити, Харвард и много други.