Галерия „Ракурси“(ул. „Хан Крум“ 4А, София) представя изложбата „Покана за левитация“ на Марианжела Анастасова  до 29 септември 2020. Това е една от изложбите, които галерията отлага, поради карантината през месец март. В експозицията са изложени произведения, в които художничката изследва абстрактния баланс между цветове и форми и експериментира с нова техника.
 
Обикновено творците използват маслени бои върху подготвено платно. Марианжела Анастасова прави обратното – неподготвено платно и акрил с подобрител на втечняването на боите. Така според нея „Цветът тече свободно и се променя при съхнене“. Така тя влиза в диалог с цвета и формата, която я поставя в състояние на непрекъснато импровизиране. „Взаимодействието ми с повърхността – споделя художничката, дава изненадващ или почти изненадващ ефект и ме кара да реагирам отново, след което идва нова изненада и така, докато и аз и материята се предадем на неочаквано постигнат баланс. Равновесието е толкова деликатно и крехко, че понякога ме държи във въздуха и ме кара да се чувствам в левитация.“
 
Марианжела Анастасова e родена в София. През 1982 г. завършва специалност „Живопис” в Националната академия за изящни изкуства в Париж. Учи графика и стенопис в Molino de Santo Domingo, Мексико. Завършва магистърска степен по Латиноамериканска литература в UNAM в Мексико. В момента преподава рисуване в Англо-американското училище в София. През 2010 г. е създател на интерактивен проект “ От другата страна на българския чадър”, съвместно с галерия „Ракурси“. През 2008 и 2009 г. участва в кураторските проекти: „3х5х10“, „Мъжкото тяло“, „Близка дистанция“ и „Реалност и фикция“. Има множество самостоятелни изложби.