Галерия „АСТРИ“ представя Стилияна Узунова. Нейната изложба „ ГРАДЪТ“ може да се види до 15.07.2021 г. Живописните платна на авторката са и фигуративни, и абстрактни, и реалистични, и сюрреалистични, и …
 
Стилияна Узунова печели конкурс на СБХ през 2019 година  и замина за Сите дез Ар, международна резиденция за артисти в сърцето на Париж. Плод на нейните впечатления от пътуването ѝ са цикъл от картини, които показа в Бургас, в галерия „Пролет“. Сегашната експозиция е нов поглед към преживяното.  Според Вихра Пешева: „Безкрайните, усукани, снадени и преплетени линии на човешките чувства…съхраняват с нежност и топлота спомени за лични преживявания, кадри от познати сцени, звуци, аромати и светлини“.
 
Стилияна Узунова е родена в София, 1978 г. През 1997 завършва НУИИ „Илия Петров“. През 2005 се дипломира в Националната художествена академия в класа на проф. Владислав Паскалев.  В последните десет години прави осем самостоятелни изложби в едни от най-добрите галерии в София, Пловдив, Плевен, Бургас, както и в Културно – информационния център на България в Скопие, „Места до поискаване“ на Национални есенни изложби, Къща Мексиканска графика, Пловдив. Трето поколение художник, Стилияна е едновременно и виртуозен гримьор в „Като две капки вода“ и кино продукциите, но  “истинското ѝ призвание е живописта”.