Експозицията може да се види до 11 август 2021 г. в галерия  „СИНТЕЗИС“. Куратори: Биляна Карастоянова и Надежда Павлова.
 
Това е първото задълбочено представяне на работата на Георг Волц. Той е едно от най-значимите имена в българската фотография от края на XIX и началото на ХХ век. Живее и работи в България от 90-те години на XIX век, а след 1905 г. е дворцов фотограф на княз Фердинанд I. Изложбата обхваща периода от 1900 г. до началото на Първата световна война. Освен непоказвани досега фотографии на Георг Волц от Балканските войни, тя включва и снимки на Стара София, пейзажи от различни места в България и първите въздушни панорамни снимки на България, направени от фотографа с аероплан.
 
Според д-р Андрей Захариев: “Георг Волц е сред най-оригиналните и изящни майстори на фотографията в България от годините, в които това изкуство е все още достатъчно младо, и затова се нуждае силно от своите смели търсачи и експериментатори. (…) Но заедно с това финесът и тънко загатнатият символизъм на неговите портретни и пейзажни творби ще Ви подсетят, може би, за Каспар Давид Фридрих, за Габриел Росети и прерафаелитите.”
 
Изложбата “Непознатият фотограф” е съпътствана с едноименна фотокнига. В нея инициаторът на проекта Биляна Брайкова Карастоянова е събрала над 900 непоказвани досега фотографии на Георг Волц. Тя е дигитализирала хиляди фотографски плаки и хартиени копия, описала ги е и е събрала информация за тях. Резултатът е най-значимият досега монографичен портрет на твореца.