По това време е важно да се поставят основите на бъдещия успех, като се използват съветите на астролозите на Новолунието.
Пред нас е най-приятният период от годината, така че е време да се отърсим от старите си притеснения, да се преоблечем в летни дрехи и да си спомним как да се усмихнем от сърце. За да е възможно най-лесно  е да се промъкнете между всички капани, които Луната ще постави в края на май, следвайте съветите на астролозите, бъдете внимателни към малките неща и съвети на Вселената.
Новолунието ще настъпи на 22 май в 20:40 часа под знака на Новолунието е краят на стария цикъл и началото на новия.
22 май ще има мощен прилив на енергия. Следователно следващият лунен месец ще бъде предназначен за началото, прехода, нова глава в живота
Но се подгответе за неочакваното:
предстоящото Новолуние не е съвсем обикновено. На фона на ретроградни планети и астрологични съединения са възможни някой неприятни изненади. Наличието на контрастни енергии може да претовари нервната система.
22 май е особено важно да се грижите за себе си, здравето и вътрешното си състояние.
За да имаме попътен вятър за начинанията си, помага да ги стартираме при новолуние. Това, което предстои – в Близнаци, е подкрепено от структуриращата сила на Сатурн
Има едно предупреждение – Меркурий и Нептун са в напрегнат аспект , това, което обмисляме да започнем да го оставим за дните след 26-ти май. Аспектът между двете планети може да доведе до интрига, лъжа., невярно съдържание на документи или погрешно попълване.
 
Знакът Близнаци има силен акцент в общуването – бърза мисъл, наблюдателност в писането, говоренето, слушането, обучението, любопитството, логиката, интелигентността, остроумието. Други негови характеристики са свързани с движението, кратките пътувания, с братя/сестри, съседи, съученици.
 
В момента на новолунието имаме възможността да се обърнем към Вселената, да поискаме помощ и закрила в нашите дела.
 
Предупреждавам, че желанията не могат да  се сбъдват в рамките само на един лунен цикъл – 29,5 денонощия, а е възможно да им трябва  повече време в следващите месеци. Но всичко зависи от нас и нашата вяра, от нашето желание, колко силно го искаме и се борим за него.
 
Пожеланията можете да направите в рамките на първите 8 часа, да ги напишете на лист хартия и да си ги визуализирате.
Това може да стане по следния начин:
 
  • напишете желанието си на ръка и с червен химикал до 8 часа от точния момент на новолунието
  • поставяйте дата и съхранявайте листовете с желанието си близо до себе си
 
Останете сами със себе си, с вашата мечта, с вашето желание. Затворете очи и се представете, че това, което искате, вече е факт. Важно условие е вашето желание да бъде свързано и да засяга само и единствено вас самите, да не касае други хора.
 
На 2.06. Марс и Венера ще провокират общуването. Това ще е труден ден не само за емоционалните, любовни отношения. Това ще е трудно и за постигането на каквито и да били споразумения. Този аспект също се разпада бързо, затова не се задълбавайте в конфликта и дайте няколко дни дистанция. Тогава ще общувате по- лесно.
Позитивните аспекти зависят от силното влияние на Меркурий – управителят на Близнаци. Това означава, че всички дейности, за които е отговорен (пътувания, общуване, интелектуални проекти, преговори, работа с документи), ще протичат много по-леко.
 
Нека се постараем да бъдем реалисти, за да се справим по-лесно с трудностите, които изискват предварително планиране на целите, трезво разглеждане на ситуациите и правилно разпределени приоритети.
Новолунието ще ни помогне да видим света около нас по нов начин, ще ни накара да се движим по не отъпкани пътища. В любовта са възможни недоразумения, които е добре бързо да изгладим.
 
Новолунието в знака Близнаци много силно акцентира върху нашите тяло и ум, като винаги търси баланс между разума и сърцето. То ще ни накара да погледнем по-обективно на всичко случващо се около нас и да намерим отговори на належащи за нас въпроси.
 
Ще обостри нашето любопитство и ще ни накара да търсим всякакви възможности за промяна. Сега повече от всякога може да изпитаме огромното желание да се впуснем в едно голямо приключение, което може да е много безразсъдно.
Това новолуние може да ни накара да експериментираме с нови неща, за които досега не сме имали нужната смелост. То ще ни даде уникални преживявания, които определено ще ни подканят да вървим напред.
 
Новолунието в Близнаци ще ни улесни в контактите ни с близки и любими хора. Ако досега не сме смеели да изкажем това, което искаме, сега е моментът. Голямата ни жажда за нови знания и информация сега ще е особено силна, защото знакът Близнаци е характерен със своето постоянно търсене на нови измерения и светове.
В това новолуние на Близнаци желанията ни могат да бъдат свързани с пътувания, обучение, общуване, логика, интелигентност, движение, спокойствие.
Как да формулираме своите желания? Например:
„Благодаря, че мога да си купя  колата, която ме удовлетворява като цена и качество.“
„Благодаря, че имам възможност да пътувам.“
„Благодаря, че вече нямам страх от летене.“
„Благодаря, че моето нервно напрежение изчезна и съм спокоен напълно.“
 „Благодаря, че успях да завърша своето образование с лекота и успешно.“
 „Благодаря, че не се притеснявам вече, като излизам пред публика.“
„Благодаря, че успявам да се разбирам и да слушам хората, когато ми говорят.“
„Благодаря, че имам необходимата информация, която ми е нужна.“
„Благодаря, че имам добри отношения с моите близки.“
Време е да засадите семената и да очаквате в близко бъдеще реколтата си!
С много любов,
Ивелина Рускова
0888899057, astroiva@abv.bg