Радо § Теди от ARTandCulture.today предоставят на вниманието на любознателните две онлайн платформи, които предлагат отлично структурирани безплатни модули, изготвени от специалисти, преподаващи в най-престижните световни университети. Това са :
 
COURSERA (www.coursera.org): Тук, напълно безплатно, можете да преминете обучителни курсове в почти всяка категория на академията, включително и креативни сфери като фотография, визуални изкуства, дизайн, музика, архитектура и т.н. Част от курсовете са подготвени от преподаватели в Harvard, Oxford, Yale. Ако желаете обучението да се превърне във формална част от CV-то Ви, вече срещу заплащане, можете да получите и сертификат за това. При всяко положение това е чудесна възможност за фоксуирано обогатяване на знания в любима сфера.
 
The Khan Academy (https://bg.khanacademy.org): Отново безплатно, в тази глобална “класна стая” ще откриете множество програми за деца и родители. Платформата вече е адаптирана и на български език! Освен това, чисто технически, работата с нея е доста лесна и интуитивна – действително всеки може да се потопи в любопитна за него тема и да премине през нея с лекота и удоволствие. Съдържанието е ного добре обмислено и синтезирано.