Колко отпадъци произвежда един офис?
Например, офис от 100 души произвежда средно количество отпадъци, което би запълнило кош с големина 1 100 литра или годишно същият този офис ще изхвърля отпадъци които ще  запълнят 50 кофи по 1 100 литра.

Всъщност интересен факт е, че около 90% от офис отпадъците могат да бъдат рециклирани.
 
Ето и няколко идеи, които ще ни помогнат да бъдем по-отговорни към околната среда:
Насочете вниманието си към консумацията на хартия
Голяма част от офис отпадъците са именно от хартия, т.е. ако намалите хартиените отпадъци, ще намалите и в пъти количеството на боклука.

За да намалите консумацията на хартия можете да настроите всички принтери на двустранен печат. Това просто действие би могло да намали наполовина разхода на хартия.

Използвайте  рециклирана хартия
Едва 15% от бялата хартия, която се използва в почти всички офиси  се рециклира. С използването на рециклирана хартия ще спомогнем за опазването на околната среда. Един тон рециклирана хартия спасява 13 дървета.
Инвестирайте в функционални кошчета

Събирайте разделно офис отпадъците, за целта трябва да се сдобиете с подходящи кошчета и да ги разположите на удобни за служителите места.
 
Използвайте чаши за многократна употреба
Ежедневно изхвърляме хиляди чаши за кафе, като по-малко от 2% от тях се рециклира. Пием кафето си средно между 7 и 15 минути, а чашката за еднократна употреба ще прекара повече от 50 години на някое сметище.
 
Пестете електроенергия
Използвайте енергоспестяващи осветителни тела, те имат не само по-дълъг живот, но и ще понижат сметките за ток с до 15%.
Ден на осведомеността

Бъдете сигурни, че всички служители са запознати и ангажирани с мисията ви за по-малко отпадъци.
Щом всички започнат да го правят офиса, много скоро могат да го пренесат и в домовете си.