В последния ден на м.август няма как да не си зададем въпроса дали лятото си отива. И въпреки желанието то да продължи поне още няколко месеца, септемврийското време обещава да бъде благосклонно към нас, но няма да изневери на есенните нотки от характера си.
През първото десетдневие на м.септември се очаква топло време. Температурите ще са около 27-29 градуса, като около 6-7-ми се очаква леко понижаване и превалявания на места.
Последните дни на първото и в началото на второто десетдневие се очаква понижаване на температурите, с облачно време и превалявания в по-голямата част от страната. Затопляне и сухо време се очаква около 15 – 19-ти. Подходящият момент – всички ученици ще започнат една слънчева нова учебна година. Все пак не забравяйте да имате и чадърче под ръка.
Периодът 20-25 ще е отново свързан с понижаване на температурите. На 22-ри септември ще посрещнем астрономическата есен и това ще се усети и в климатичните условия. На места се очакват превалявания.
Краят на месеца ще бъде топъл, слънчев и спокоен откъм ветрове, облачност и валежи.
Най-високите очаквани температури за месеца са около 30-33 градуса, а най-ниските около 3-8. Денят продължава да намалява поетапно.
Новолуние очаквайте на 1-ви септември, а пълнолуние на 23.09.
Сутрините и вечерите ще са по-студени, за разлика от времето през деня, затова не забравяйте подходяща връхна дреха.