Може би няма да е изненада ако ви кажем, че всеки народ има свои собствени традиции и обичаи свързани с различни празници. Ето и кои са най-странните коледни традиции:
 
1.Каракас, Венецуела
 
Всяка година по Коледа, Каракас яхва кънките. С настъпването на коледното утро жителите на венецуелската столица, обуват своите кънки и така отиват на църковна служба. Традицията е широко застъпена и точно поради тази причина голяма част от улиците биват  затваряни още от сутринта.
 
2.Холандия
 
Всяка година в нощта срещу 5- ти Декември, децата в Холандия поставят обувките си до запалената камина или пред врата за да ги намерят пълни с малки подаръчета оставени им от Свети Николас или Синтерклаас. Предварително в обувките поставят няколко моркова за белия спътник на Синтерклаас –  кон на име Америго.
 
3. Норвегия
 
В Норвегия се носи предание, че в нощта на Бъдни вечер  злите духове и вещици излизат за да създават неприятности. Всички знаем, че всяка вещица обичайно използва метла за да се придвижва и именно поради тази причина норвежците крият всички метли, така че вещиците да не могат да ги открият.