Галерия “ЛИК” представя Пламен Бонев. Неговата самостоятелна изложба – живопис може да се види до 18.05.2021 г. Откриването е на 28 април /сряда/ от 18.30 ч.
 
Художникът е роден 1954 г. в София. Завършил  е Художествената Академия  в София през 1989 г. Има участия в над 150 общи и повече от 30 самостоятелни изложби. 20 години е сценограф на кукления театър в Благоевград. Носител е на над 10 награди за живопис и има 3 отличия за сценография. От 2000 г. до 2016г. преподава живопис в Лятна академия Люксембург. Негови работи са изложени в НХГ, почти всички галерии в страната, Пушкинския музей в Русия, кметството в Дюделанж /Люксембург/, замъка Решел, галерията на гр. Олщин /Полша/, банки в България, Германия и др. Негови картини са собственост на частни колекционери от България, Швейцария, Полша, Русия, Германия, Люксембург, Италия, Уругвай, Франция, Белгия, Румъния, Гърция, Северна Македония. Работи и живее в Благоевград.
 
Определят Пламен Бонев като живописец, белязан от майсторство, което намира път към сърцата на зрителите, като художник естет.
 
Разсъждавайки върху същината на художествената творба, знаменитият Бешков обобщава „Няма истина в изкуството извън творческата преживелица. Аз се изправям пред картината, като пред сюжет. Аз се изправям пред автора и беседвам с него“.
 
„Именно споделеното от големият творец, е път към изкуството на Пламен Бонев“ – уточняват от галерията. Защото: „Създаденото от него са знаци на пътя към авангардното. То е послание към бъдещето“. Бонев е „художник, който носи у себе си богатството на идеи“, въплътявайки ги в живописните платна. Те  са отпечатъка на „утвърден майстор на колорита“, чието  изкуство създава с благоговение пред олтара на живота една нова естетика.