Една от най-посещаваните екзотични дестинации е Мексико. Тук природата обединява вечнозелените тропически гори с пустинния пейзаж, а културата на древната цивилизация се допълва от местното кулинарно изкуство. Пътешественикът ще бъде очарован от чудните обекти, сред които са островите Мариета, архипелаг оформил се вследствие на вулканична дейност и тяхното бижу – Плажът на любовта или така наречения Скрит плаж. Разположен западно от град Пуерто Валярта, той се е образувал, според хипотезата, следствие на военни опити. Предполага се, че след контролирани бомбардировки, породили уникални скални образования и последвалата ерозия, дължаща се на климатичните фактори, се оформил плажът в днешния си вид във вътрешността на един от островите.
 
В началото на ХХ век районът е бил военен полигон. След силен международен отзвук срещу военната дейност, чийто инициатор е Жак-Ив Кусто, правителството на Мексико прекратява опитите и обявява островите за национален парк през 2005 г. На тази територия е забрано ловуването, риболова и всяко друго човешко въздействие върху природата. Военните изследвания са нанесли щети на местната флора и фауна, но последвалите мирни и спокойни години са превърнали областта в изключително привлекателно място. На островите Мариета гнездят 92 вида птици, а морските обитатели са уникални – различни видове риби, водни костенурки, корали, в дълбините – китове. Мястото е подходящо за гмуркане. Обикновено туристите са придружавани от екскурзовод. Обиколката продължава един ден и внимателно се съблюдават правилата за опазване на уникалната природа в резервата.
 
През 2008 г. тайният Плаж на любовта – Playa del Amor – е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Оприличен е на плувен басейн с големи размери, който се намира под купол, напълно изолиран от външния свят. Скалният пръстен надвиснал над плажа, прави мястото уникално, защото създава илюзията за призрачно „око“ към слънцето и небето. Естествената скална шапка играе ролята на чадър, криещ посетителите си от жарките лъчи. До него може да се стигне, ако се получи специално разрешение. Състоянието на кораловия риф се следи от учените в Гуадалахара, които препоръчват намаляване на броя на посетителите. Ето защо е въведено ограничение за не повече от 116 души дневно. Самото място е достъпно по три начина – ако се преплува тунел (не е необходима специална екипировка), свързващ плажа с Тихия океан, с кану или с хеликоптер. Посещава се целогодишно, но запознати препоръчват това да става през зимата, когато няма дъждове, а водата е кристално бистра, чиста и топла. Красотата и уединението го превръщат в незаменимо природно кътче, което създава усещането, че е докоснато от вълшебната пръчица на богинята на любовта. Белият бряг – този скрит от целия свят рай – е незабравим романтичен спомен за всяка влюбена двойка.