Галерия „Нюанс“  представя Атанас Мацурев. Неговата изложба може да се види от 26 януари до 14 февруари 2021г. Експозицията„Пластове на времето“ включва творбите на един от най-високо оценяваните в света акварелисти.
 
Атанас Мацурев е самоук художник, определен като магически реалист. Член е на IMWA (International Masters of Watercolor Alliance) и представител на България в организацията. Има 16 самостоятелни изложби и много общи изложби по целия свят, носител е на престижни награди в България и чужбина, а творческата му биография е богата и разнообразна. Произведения на художника са собственост на частни колекции и музеи в България, Испания, Турция, Англия, Гърция, Канада, Холандия, Белгия, Норвегия, Франция, Унгария, Италия, Китай, Тайланд, Русия, Германия и САЩ. Работите му са призив към по-спокойно и смирено възприятие и съществуване.
 
Организаторите на изложбата уточняват: „Атанас Мацурев рисува бавно, прецизно и обмислено. Характера на неговите произведения някак надхвърля даденостите на акварела. Линиите са фини, няма случайни разливания, творческият му процес е контролиран и предварително премислен. Произведенията му не изобразяват това, от което лесно окото може да се очарова. Те са възхита към тихото и позабравено минало, напластило историята си върху старите ожулени врати и обрасли, избелели фасади. Това е една приказка, в която знаем само малки парченца истина и останалото е оставено на въображението ни.“