На 14 септември от 20:00 часа Театър 199 „Валентин Стойчев“ ще открие юбилейния си 55-и сезон с авторския спектакъл на Ива Тодорова„Приятно ми е, Ива!“. Постановката е носител на две награди „Икар“ 2019 за водеща женска роля и драматургичен текст и извънредна награда „Златен кукерикон“ за индивидуално театрално постижение.
 
Всички почитатели на театралното изкуство могат да видят и най-новото заглавие от реперто-арния афиш на театъра на 19 септември – „Фермата на животните“ по романа на Джордж Оруел. Постановката е на Десислава Шпатова, а в ролите влизат Снежина Петрова и студентите от НБУ – Вирджиния Събева, Ивона Маврова, Станимир Михайлов, Тодор Атанасов.
 
След успешното предпремиерно представяне на Празници на изкуствата „Аполония“ в Созо-пол, на 29 септември предстои софийската премиера на „Фернандо Крап ми е написал това писмо“ от Такред Дорст, превод – Венцеслав Кисьов, постановка – Иван Урумов, сценография – Мария Диманова, музика – Добрин Векилов – Дони, с участието на: Иван Радоев, Ели Колева, Стоян Младенов и Любен Чаталов.