Sito Studio, галерия Little Bird Place, и Art and Culture Today представят проекта „Печатай с мен“: Групова изложба на лимитирани серии широкоформатни авторски сериграфии. Автори: Александра Георгиева – Sa6ettu, Алина Папазова, Борислава Караджова, Георги Василев, Деян Янев, Жана Миткова, Калоян Илиев – Кокимото, Михаела Ангелова, Надежда Георгиева – Над, Николета Носовска, Rosie Eisor, Теодор Генов – Pastedko, Ясен Згуровски. Откриване: 09.06.2021 г. Експозицията може да се види до 20.06.2021 г.
 
Sito Studio е споделено студио за ръчен ситопечат, посветено на обучение, популяризиране и вдъхновяване на любители и артисти в технологията. „Нашата мисия е да запознаем хората със света на ситопечата, да им помогнем да навлязат в техниката и насочвайки ги от самото изграждане на концепцията до разработването и отпечатването на техните индивидуални проекти, да ги подкрепим в творческите им амбиции“ – споделят от студиото..
 
Теодора Константинова и Радослав Механджийски от платформата за съвременно изкуство и култура “Art and Culture Today“, куратори на изложбата, доуточняват:
„През последните месеци 13 български артисти се запознаха и задълбочиха познанията си по сериграфия, участвайки в творчески работилници в Sito Studio. Използвайки нови методи и похвати, авторите пресъздадоха своя вътрешен свят и връзката им с природата, техните надежди и представи за бъдещето и биологичния свят около нас. Всяка една от творбите е ръчно отпечатана и подписана от артистите, събрана в лимитиран тираж от 35 бр., размер 100 x 70 cm.
 
Творбите ще бъдат представени в галерия Little Bird Place, а процеса на създаване ще бъде показан накрая на изложбата, както и представени серия образователни видеа в YouTube.
 
„Проектът „Печатай с мен“ е особено ценен за популяризирането на техниката на ситопечата сред художници и публика. Техника, при която, въпреки сериграфския метод на създаване на творбите, всеки отпечатък е оригинал, отличаващ се със своя уникалност. Възможностите за експеримент с наслагване на цветове и форми подтикват авторите да осмислят творческия си процес в нова светлина, а резултатът е жива, ярка и жизнеутвърждаваща естетика, в случая посветена на екологията, биологичния и природния свят. Така всеки от художниците представя своя личен мисловно-креативен „отпечатък“, превърнал се в произведение, стимулиращо зрителите към приятно и задълбочено общуване с изкуството.“
 
Проектът е подкрепен от Национален Фонд Култура.