„Стара хартия за нова книга“ – осмото издание на националната екоинициатива, ще се проведе в София на 13 септември 2020 г. между 10,00 и 19,00 часа на бул. „Витоша“ №37, пред Книжен център „Гринуич“.Тя е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. Акцията се организира от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“.
 
Събитието ще бъде съобразено с настоящата обстановка, тоест ще бъдат взети всички противоепидемични мерки Пред пунктовете за събиране на стара хартия ще бъде осигурена дистанция от 1,5 м между чакащите. Заглавията на щанда с книги ще бъдат разделени на възрастови групи. Това ще улесни  децата и на техните родители. Носенето на маски е препоръчително.
 
Регламентът дава възможност всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 кг хартия за рециклиране, да получи книжка подарък. Тя ще бъде само , за да може да има награда за всяко участващо дете. Донеслите допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – едно от двете специални издания на „ЕКОПАК България“ „Грийн тийн“ и „Ти можеш да спасиш планетата“.
 
Предвиждат се забавните игри и викторини по време на празничната програма. Тя ще включва музикални изпълнения от Бон-Бон и Voice Academy, театрална постановка, представена от „Театър на приказката – София“, и магическото шоу на Ненчо Илчев. Малчуганите ще се срещнат и с Иван Раденков, който ще изпълни на живо част от оригиналните песни към „Котаракът Франт и загадъчният остров“. Популярни лица от ефира на bTV и Bulgaria ON AIR също ще подкрепят каузата и ще съветват децата в избора на нови книжки.
 
Началото на каузата „Стара хартия за нова книга“ е поставено на 15 септември 2013 г. Организаторите Книжен център „Гринуич“„ЕКОПАК България“ и партньорите на „Стара хартия за нова книга“ (издателство „Ентусиаст“, инициативата „Забавното четене“, фондация „Културни перспективи“ и фондация „Светът на Мария“) се обединяват около идеята, че е „важно всяко дете още от ранна възраст да се научи да полага грижи за природата, да събира разделно отпадъците и да има специално отношение към книгата и четенето“.
 
Каузата е подкрепена от издателствата „Книгомания“, „ФЮТ“, „ТРУД“, „ЕГМОНТ“, „Хермес“, „Софтпрес“, „Албо груп“.