Живеем във време, в което има разнообразие от работни позиции. В модерния свят има, както и много вълнуващи професии, така и много монотонни. Но нека да си го признаем, независимо от това, колко е интересна една работа, не винаги сме мотивирани и вдъхновени, за да я вършим. Това може да се дължи на различни външни фактори. От екипа на Sublime Media Room, сме приготвили 5 съвета, за да върнете мотивацията и вдъхновението си.

1.Постави си цели

Масово хората отиват на работа, сядат на бюрото и започват да работят над задачите, които са им поставени, без да знаят каква е крайната цел. Когато се концентрираме в дейности, които нямат отражение върху голямата картина. Освен това губим време, енергия, но най-важното е, че изпускаме възможности, които може да са полезни както на нас, така и на компанията, за която работим.Замисли се над приоритетите, което са наистина важни за фирмата и си насочи фокуса в нареждането им.

2.Силата на фокуса

Всеки един от нас е имал проблем с фокусирането. Най-често е защото си чул как колежката ти, разказва поредната клюка, в следващия момент някой ти е изпратил съобщение на телефона, друг ти предлага да си вземете почивка и  преди да се усетиш, си изгубил концентрация. От което следва да загубиш мотивацията, която е необходима, за да изпълниш задачите си. Да останеш фокусиран в зает офис е едно от трудно постижимо, но не и невъзможно. Подбери си мотивиращи записи, които да слушаш преди работа. В Интернет пространството могат да бъдат намерени много лекции за фокуса.

3. Здравословен живот

Здравословен живот е ключов за мотивацията. Когато се храниш предимно  с вредна храна е съвсем естествено да повлияе на организма ти, а от там и на желанието ти за работа. Летаргията е следствие от застоял начин на живот. Намери най-подходящата диета за теб. Половинчасовите тренировки дават изненадващо добри резултати върху психическото ни състояние. Спортът е не само дисциплина, но и начин на живот.

4 .Не бъди прекалено критичен за твоите слаби страни

Не е изненадващо, че всички имаме негативни черти. Съвършени хора не съществуват. В конкурентния свят, в който живеем е нормално да бъдем критични към себе си, но съществува тенденцията, хората да прекаляват.  Прекаленото вглеждане в нас самите, може да ни повлияе на самооценката, която си даваме и то в негативна посока. От което следва, да ни желанието ни за работа да намалее драстично. Ако в дадена ситуация, почувстваш че си могъл да се справиш по-добре, преди да започнеш да си даваш лоши оцени, анализирай ситуацията. Това може да бъде безкрайно полезно. Поради две причини. Първата е, че може да разбереш какво е повлияло на твоето представяне. Втората е, че така се мотивираш, да се представиш по-добре, следващия път.

5. Започни да четеш мотивиращи истории

В последните години тази тенденция нашумя. Съвсем нормално е човек да спре да се чувства добре, ако чете негативни истории или се интересува от злободневни теми. Всичко, което четеш, слушаш или гледаш влияе на начина, по който виждаш света. Има множество страници във Facebook и Instagram, в които има мотивиращи истории. Включително в Sublime Media Room, в категория “Мисия успешна”, могат да бъдат намерени вдъхновяващи истории, които да те снабдят със сили и желание да работиш върху себе си. Това, с което се заобикаляме е това, което ни влияе на вътрешното чувство.