В света на бизнеса думата „рано“, може и да не важи за възрастта. В този свят общоприетите норми съществуват, за да бъдат опровергани.
Райън е едва 3 годишен, когато за първи път се среща с рециклирането.  Баща му, Деймиън го води в център за рециклиране, за да обменят някои отпадъци. Райън бил истински очарован и след като се прибрали у дома, изявил желание да събира, сортира и рециклира всички отпадъци на своите съседи.

“Той обичаше да сортира почти всичко и харесваше да поставя бутилките в машината за рециклиране”, казва баща му Деймиън.
Интереса към сортирането и рециклирането, бързо се превръща в страст за малкото момче, а по-късно и в печеливш бизнес.
Ден след като посещават центъра за рециклиране, Райън посочва улицата и обявява:
„Моята нова работа! Ще събера всички кутии и бутилки в квартала.“
Днес той е на 9 години, но е изпълнителен директор, мениджър и служител в Ryan’s Recycling Company. Райън има клиенти от цял Ориндж Каунти, а неговата цел е да рециклира, за да предотврати замърсяването на океаните. Малчугана отделя време от седмицата, в което сортира отпадъци и ги приготвя за техния път до центъра за рециклиране.
Историята на Райън вдъхновява хиляди хора по света, а неговата основна цел е да повиши осведомеността за опазването на нашата планета.
До днес Ryan’s Recycling Company, рециклира 601 хиляди бутилки и кенчета и печели над 100 хиляди долара.
Това не е всичко, Райън става посланик на Тихоокеанския център за морски бозайници. “Купи тениска, спаси тюлен… или  морски лъв” това е част от посланието, което малкото момче отправя. Средствата събрани от продажбата на тениските с логото на Ryan’s Recycling Company, отиват за тихоокеанския център, към днешна дата, те надхвърлят 9 хиляди долара.
Райън споделя, че не си спомня какво точно го е провокирало да се захване с подобна дейност, но казва:
„Защото бутилките стигат до океана и след това животни се разболяват и умират.“