Днес на гости при нас е Цвети Алексова, която ще ни разкаже какво трябва да знаем преди да си направим Микропигментация или Микроблейдинг.
– Здравейте, много отдавна се каня да напиша такава статия за улеснение на всички вас, преди да сте си записали час за процедура за трайни вежди или устни, тъй като последствията понякога са непоправими. В последните месеци правя основно корекции на тънки перманентни вежди, синьо-зелени такива, изсветлели случаи или микроблейдинг върху перманентен грим.
1. Ще започна с разяснение и на двете процедури Микроблейдинг и Микропигментация.
Микроблейдингът е полуперманентен грим, който се прави с ръчна писалка, при което се изрисуват косъмчета или се постига ефект на светлосянка. Разрезчетата или т.н. имитация на косъмчета се прави на повърхностно ниво, между епидермис и дерма, не трябва да има натиск или дълбоко полагане на пигмента, защото ще се превърне в татус, който със сигурност ще си промени цвета към синьо-зелени нюанси. Това прави метода и по-нетраен, трайността на процедурата е между 6 месеца и година и половина, като процеса е индивидуален, и зависи от кожата ви .
Микропигментацията е машинен метод или т.н. перманентен грим от ново поколение. Всички нови техники за полагане на пигмент на подкожно ниво са насочени към максимално естествена визия и безболезнена направа. Разпръскватено на пигмент, което се получава при микропигментацията + различния състав на пигментите правят ефекта от процедурата по-траен – около 2 години.
!!! Микроблейдинг не покрива стар пермантен грим! Освен, ако не е прекалено дълбоко и плътно направен, което не е целта на микроблейдинга . Микроблейдинга е метод за максимално естествена визия на веждите .
2. Много важен е момента на избора на специалист по снимки от негова работа. Добре е да се уверите, че това са лично направени от него клиенти, а не свалени от интернет. Всеки специалист си има стил и той си проличава в работата му. Ако снимките нямат нищо общо една с друга, може би са взети на заем за реклама.
3. Личния контакт и отношението са едно от водещите неща в нашата работа. Хората , които наистина ще искат да ви помогнат по вашия проблем или желание ще ги познаете по тона, личното отношение, индивидуалния подход и изчерпателността. Добре е да поговорите по телефона, на живо или на съобщение и да зададете вашите въпроси без притеснение. А не първия ви и основен  въпрос да бъде – ,,КАКВА Е ЦЕНАТА НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ВЕЖДИ?,, . Уверете се , че това е вашия специалист и след това коментирайте цената.
4. Едни от ОСНОВНИТЕ ви въпроси препоръчвам да бъдат:
  • С какви материали работи?
  • Нна коя марка са?
  • С какав произход са?
и не на последно място за микропигментацията е  –
  • Дали са органични пигментите или съдържат ли железен оксид?
!!! НАЛИЧИЕТО НА ЖЕЛЕЗЕН ОКСИД ПРАВИ ПИГМЕНТИТЕ ПО-ИЗДРЪЖЛИВИ ВЪВ ВРЕМЕТО ПОД КОЖАТА ВИ , НО ТОЙ Е ОСНОВНИЯ ВИНОВНИК ЗА ПРОМЯНА НА ЦВЕТА КЪМ СИНЬО, СИВО, ЗЕЛЕНО! В органичните пигменти няма такава съставка. Неорганичните пигменти също могат да се променят във времето и към оранжево .
5. Дълбочината на работа също е определяща за промяната на цвета.
Както споменах по-нагоре, ако пигмента е вкаран на по-голяма дълбочина и се смеси с кръвта, той ще придобие зеленикав отенък.
6. Изработката, апаратурата, пигментите са от изключително голямо значение, но поддръжката след направата също.
Много важно е да спазвате стриктно инструкциите на микропигментиста, да полагате нужните грижи за да запазите пигмента, под кожата. По време на заздравителния период веждите или устните се почистват и пипат единствено с чисти тампони, без да слагаме върху тях каквато и да било друга козметика, като фон дьо тен или гланц!!! Получените корички не се дърпат с ръце, оставят се сами да паднат.
7. За някои клиенти са много стряскащи първите три дни, когато веждите потъмняват много и след това, когато започват да падат коричките. В началото смятат, че са им направени най-тъмните вежди, а след това, че им е паднал пигмента или, че не сме си свършили добре работата. Скъпи клиенти това са нормалните процеси по време на заздравяване на кожата. Не се плашете, а изчакайте да видите крайния резултат след ретуша.
8. Защо процедурите са ДВЕ?
С двете процедури постигаме крайния и траен резултат на микропигментацията. След първата процедура някои кожи, като по-мазните или проблемни изхвърлят голяма част от пигмента, но с втората пигмента се насища и правим веждите по-трайни.
9. Има ли БОЛКА по време на процедурата?
След като се работи на подкожно ниво е неизбежна болката. При някои е по-голяма, при други почти не се усеща. Всеки един от нас използва обезболяващи продукти, ако е много непоносима процедурата. А факторите за болезненост са много – вид кожа, инервация, моментно състояние на организма, ръката на специалиста и неговите умения, вид игла и не на последно място психическата нагласа. Когато ефекта е желан, клиента се абстрахира от болката! 🙂
10. И не на последно място ЦЕНАТА!?!
Цените за тези процедури варират от 100 лв. до 500 лв. Всеки, който работи с хубави материали ще определи средна към по-висока цена. Други, които работят с не особенно висок клас продукти, но са с много опит също ще оценят труда си по-скъпо. Вие сте хората, които ще прецените дали може да направите компромис за лицето си!
Надявам се да съм ви била от полза  и статията да достигне до максимално повече хора, за да бъде всеки информиран и улеснен!
Ако имате други въпроси винаги може да ми пишете на лично съобщение на страниците във фейсбук: Art & MAKE UP Boutique или на e-mail: erika19@abv.bg, както и да се свържете с мен на тел. 0892489290
Текст: Цвети Алексова