Ето, че дойде и един от най-хубавите месеци в годината. Сврързваме март с настъпването на пролетта, с подготовка за пробуждане след дългата зима. Март е и един от най-женските празници, а именно, заради предстоящоят 8-ми март. Тази дата се счита за ден,в който се признават икономическите, политическите и обществените постижения на жената. Ако преди този празник е имал по-скоро политически характер, с времето е станал повод да се показва на жената с грижа и внимание, колко е специална. В България сме свикнали да го свързваме главно с ролята на майката. Колкото и прочита да има този ден, ми се иска в тази статия да си поговорим за онези неща, които карат една жена да се чувства истински женствена.
Всяка от нас е имала желания от сорта на “искам да бъда по-слаба, да имам по-прав нос, да нося определен тип дрехи”. Признайте си! Всички тези неща са външни фактори, а кое ви кара да горите отвътре? Кое ви кара да се чувствате женствени в онзи смисъл, в който можете да се пуснете по течението и да спрете за малко да се борите за онова, което вече имате? Кое предизвиква най-широката ви усмивка? Кое ви кара да се чувствате спокойни?
 
Непрекъснато се борим за равенство, но кои са онези моменти, в които спирате за момент? Женствеността се губи в прекаленото бързане. Жената трябва да бъде грижа – навън(за околните) и навътре(за себе си). Казват, че истинската жена се познава по походката, по аромата, който излъчва, по маниерите, по осанката. Истинската жена може да бъде каквато поиска. Тя е мила, всеотдайна и обичаща. Знае кога точно е удачно да раздава и кога не. Истинската жена се наслаждава на живота и на силата си.
За да чествате утрешния празник, позволете си да бъдете жени в пълния смисъл на думата. И още нещо – смисъла определяте вие!