Вярвате ли, че можем да живеем без отпадъци? Харесвате ли идеята за био, натурални и ръчноизработени продукти?
Ако ви е писнало от тоновете пластмасови отпадъци, ако обичате да използвате и консумирате качествена козметика и храна, то Био базар “С грижа за нас и природата” е за вас.
Решихме да работим усърдно, за да превърнем една наша мечта в реалност, а именно да организираме събитие, което ще помогне да изберете най-доброто, да се запознаете с алтернативите и да усетите, че можем да живеем близо до природата.
За да съчетаем приятното преживяване с добра кауза, решихме да подкрепим една кауза, нещо, за което говорим, но недостатъчно.
Синдромът на Даун е най-честата генетична аномалия, Даун не е присъда, а начин на живот. Децата родени с този синдром не са различни, те са специални. Те са лъчезарни, умни, любвеобилни и се нуждаят от малко повече.
Малко повече внимание, малко повече грижа, малко повече разбиране.
Дечицата родени с този синдром имат нужда от място за забавления и игри и място където да открият нови приятели. Това място е мечта, която е на път да се превърне в реалност – първият за България Даун Синдром Център.
Именно този център е каузата, зад която Био базар “С грижа на нас и природата” застава.  10% от всички постъпили средства към организаторите за събитието ще бъдат дарени за изграждане на Даун Синдром Център. 
 
Био базар “С грижа за нас и природата” ви очаква на 26- ти и 27- ми октомври в Изложбената зала на ЦУМ.