В петък верига магазини Carrefour откри първия си магазин за биологични продукти в Белгия.
Магазинът заема площ от около 200 кв.м., което съответства на размера на Carrefour Express. Близо 3000 био продукти се предлагат в новооткрития маркет..
Приоритет се дава на белгийските продукти – от Tambourin, който преминава към биологично производство и Bonjour Maurice с изделията от отпадъци и плат.
 
Carrefour вече има магазини за биологично производство във Франция и Испания, „има за цел да направи най-доброто достъпно за всички и да стане лидер на прехода в храните“, заяви Джефроу Герсдорф, генерален секретар на Carrefour Belgique.

Шестметрова стена от насипни стоки предлага на потребителите избор от 137 продукти като тестени изделия, зърнени храни, сушени плодове, чай и кафе. Магазинът разполага и със станция Ecover за продукти за хигиена и поддръжка, която дава възможност на потребителите да пълнят празни контейнери. Carrefour си поставя цел да предложи 100% рециклируеми опаковки до 2025 г.

Асортимент плодове и зеленчуци също се предлагат като групови покупки. Месото се продава в картонени контейнери.
Петима служители, специалисти по биологична консумация са обучени да отговарят на въпросите на потребителите относно етикетите на продуктите и спецификите им.