„Тази година един вечно млад състав става на 60 години! В първия пролетен ден преди шест десетилетия избраните от маестро Христо Недялков певци за детския хор на Българското национално радио се събират за първата си репетиция. Тогава още никой не знае какво славно бъдеще очаква „славеите“, както сега ги наричат, които пеят и прославят страната ни и уверено „излитат“ към световните сцени.“
 
Фотографската изложба „Отвъд песента“ е посветена на 60-тия юбилеен сезон на Детския хор на БНР – Българско национално радио. 28-те кадъра на фотографа Тихомира Методиева – Тихич представят не само изявите на децата на сцената, но и всичко останало – репетиции, пътувания, упорита подготовка, емоции, незабравими моменти. Фотографските пана са подредени в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“ в ГАЛЕРИЯ НА ОТКРИТО на Столична община. Изложбата ще продължи до 02 юни 2020г.
 
Тихомира Методиева-Тихич е фотограф-доброволец на Детския радиохор в последните години. Тя снима участията и концертите на хора в страната и чужбина. Изложбата е организирана от сдружение „Ангелогласно детство“ и е финансирана от Столичната програма „Култура“. Световната пандемия наложи ограничения. В условията на епидемична обстановка в страната, изложбата “Отвъд песента” е първото събитие, с което започват честванията на 60-тия юбилей на Детския радиохор.
 
Детският хор на Българското национално радио е лауреат, носител на абсолютни, специални, първи награди, златни медали и дипломи за най-високи художествени постижения от много национални и международни хорови конкурси и фестивали. През 2002 година Европейската федерация на хоровете към Европейския съюз го удостоява с титлата “Посланик на европейската култура”.
 
От 2013 г. до днес начело на хора е дългогодишният диригент, асистент и ученик на Маестро Недялков – Венеция Караманова, която съхранява и успешно продължава да развива наследената традиция.