Два незабравими и изпълнени с емоции дни, това беше откриването на най-големия Исторически парк в света. Два дни преминаха под звуците на гайди, народни песни и танци.
След четири часа път, паркирахме колата. Пристигнахме! На входа ни посрещна тракиеца насочил стрела към небесата.
Това, което ти прави впечатление първо е приятната атмосфера,  усмихнати и дружелюбни хора. Въпреки, че наистина имаше много хора, никой не блъскаше другия, всеки отстъпваше път и място.
Забележителен беше концерта на красивата народна певица Елица Тодорова и Гайдарски състав “101 каба гайди”.
Щом се разнесе звука от гайдите българския дух сякаш оживя, вятъра леко галеше българските знамена, а гласът на Елица Тодорова се носеше за да докаже, че българския дух е във всеки един от нас.
Исторически парк носи своя собствена енергия, зареждаща и различна. Това е място, което те кара да усетиш България и българското, което обединява и вълнува.
Слънцето беше жарко, но това не попречи да насочим поглед към следващото събитие, а именно ревюто на фолклорни облекла. Бяха представени фолклорни носии от всеки край на България. Впечатление правят материите, цветовете, шевиците и колко изкусно изглежда всяка една носия.
 
 
 
Всяко следващо събитие предвидено в програмата носеше своя собствен чар, усещане за българското и пораждаше емоции във всички гости, дошли за откриването на Исторически парк.

Най-голямата изложба на Антична и Средновековна българска тематика

Картините са част от колекцията на Трежър България.
След като разгледахме колекцията от картини, се насочихме към неолитните къщи и тракийския дворец.
 
 
Заедно открихме Исторически парк, защото заедно можем всичко. Бяхме обединени и горди, че сме българи.
Откриването беляза и първото предложение за брак. Именно в тракийски дворец се чу три пъти “Да”.
Първия етап  от мащабния проект Исторически парк е открит, а ние сме в очакване за следващите събития. Заедно поставихме началото на нещо наистина значимо и голямо.
За нас бе удоволствие да бъдем част от откриването на Исторически парк, ще съхраним всяко усещане и емоция в очакване на следващата стъпка!

Съобщение

В следващите три седмици парка няма да посреща посетители. Метеорологичните условия забавянето на част от довършителните дейности.
Вратите за посетители ще бъдат отворени отново на 15-ти юли!