Голямото откриване предстои, готови ли сте?

10 хиляди години назад във времето, да се запознаем с бита и съществуването на великите минали общества и цивилизации, да усетим духа на едно отминало и далечно време, да съчетаем богатото културно разнообразие с приятна релаксираща почивка. Това е Исторически парк, уникално усещане, което ще ни пренесе в друго време за едно запомнящо се изживяване.
 
22 юни 2019 година, предстои откриването на най-големия исторически парк в света близо до морската столица, град Варна.
 
На този специален ден предстои откриването на първата част от мащабния проект, а всички посетители ще могат да се насладят на невероятната обстановка и богата програма.
 
Внушителната статуята  на тракиецът, който стреля в небесата – “Стрелецът” ще ви посрещне на входа като олицетворение  на новото въздигане и е емблематична за “Исторически парк”.
 
Концертът за “Добре дошли” ще бъде с участието на прекрасната Елица Тодорова с Гайдарски състав “101 каба гайди”.
 
Специален гост за откриването на “Исторически парк” ще бъде Алберт Ахметянов от Волжка България. Ще можем да опитаме традиционната кухня на прабългарите на кан Котраг, които основават най-могъщата държава в безкрайната степ.
 
Сред плануваните дейности са дефиле на персонажи в автентично облекло, ревю на фолклорни облекла, съхранени повече от век, надиграване между фолклорни състави и много други.
На 22-ри и 23-ти юни ще можете да се запознаете и с най-голямата изложба на Антична и Средновековна българска тематика с изключителни експонати, това споделя Ивелин Михайлов.
Картините са част от колекцията на Трежър България.
Старият дух запазил традициите и предаващ наследството, завещано от поколенията преди нас ви очаква! Защото опознавайки историята сме готови да посрещнем и съградим бъдеще, стъпило на завети, традиции и обичаи.