За някои от нашите читатели Гърция вероятно е една от най-посещаваните дестинации през летния сезон, за късметлиите даже и не само веднъж годишно. За други, които не са се наслаждавали на приказните плажове там ще предложим едни от най-красивите такива, които препоръчваме да посетите поне веднъж в живота си.
Навагио /Navagio/ или Плажът на корабокрушението е един от най-известните плажове не само в Гърция, но и в цял свят. Намира се на остров Закинтос в западната му част в близост до градчето Анафотирия. Водата там е тюркоазена, а плажът е обграден от живописни скали. През 1983 година кораб, който пренася контрабандни цигари, се разбива в залива и е изхвърлен на брега от вълните. С годините пясъкът обгражда останките му от всички страни, затова и плажът започва да носи името “Заливът на корабокрушенците”. До залива може да се стигне само по вода, това прави преживяването от посещението му още по-вълнуващо. А бихте ли се съгласили на плуване в компанията на морски костенурки или на гмуркане в подводни пещери? Защо не? Ние със сигурност сме съгласни.
Елафониси – прозрачни морски води, нежен бриз и фин пясък. Това вълшебно местенце се намира в най-югозападният ъгъл на остров Крит. Елафониси представлява островче с пясъчна коса, която образува малки лагуни в зависимост от нивото на морето. Пясъчната коса е толкова близо до сушата, че лесно можете да стигнете до острова с ходене, понякога островът се превръща в полуостров. Водата около е много плитка, с тюркоазен цвят и розово-бял пясък. Розовият оттенък се дължи на минатюрните частици от черупки на морски обитатели и може да варира от бледо – до тъмнорозово.
Порто Кацики е един от трите най-известни плажа на Лефкада заедно с Егремни и Катизма.  Намира се в югозападната част на острова. Достъпен е по вода с множеството круизни корабчета, както и с автомобил – паркингът се намира на скалата и се изградени стълби за удобство на туристите. Плажът представлява тясна ивица пясък, разположена под високи бели скали, с искрящ млечносин цвят на водата.
Егремни Лефкада
Екзотичен плаж, намиращ се под 150 метра високи отвестни скали с дължина около 3 километра. До скоро това място беше едно от най-предпочитаните на острова, но след земетресението през 2015 година става достъпно само с лодка.