Остров Филип е идеалната дестинация за едни от най-обичаните животни в Австралия. Националните паркове, които представляват съвкупност от пейзажи, изглеждат като излезли от книга. Това е мечтата на любителите на природата.
 
Едно от най-популярните занимания в острова е гледането на парада на пингвините, докато пада мрак. Колонията от малки пингвини, които обитават острова е изключително интересна. Зрителите нямат друг избор освен да бъдат хипнотизирани от красивата гледка.

Историята на остров Филип

Племето, обитаващо острова, носи името Бунуронг. Обитавали са западното пристанище, но са идват в тази зона, предимно за да събират яйцата и младите птици.
Следващият, който открива острова е Джордж Бас, който пътува до там през 1798 г..
Едва през 1842 г. идват нови хора, а в последствие се заформя ново селище.
То не процъфтява веднага, а тежките условия водят до суша и неуспешни посеви. Липсата на вода и храна предизвикват заселниците да напуснат. Хората не виждат потенциала на острова, докато не засаждат растението цикория. От тогава досега, това растение е визуална икона на острова.

Парада

Малките пингвини приемат бреговете на остров Филип, като дом. През деня те ходят на лов за риба и се прибират вкъщи, чак когато нощта падне, за да се погрижат за гнездата си.
Всичко започва през 20-те години на миналия век, когато жителите на островите Берт Уест, Берн Дъмъм и Берт Уотърн отварят Съмърланд Бийч за първите организирани наблюдения на пингвините.
Броят на посетителите започва да расте през 40-те години, когато мостът от континенталната част към остров Филип е издигнат. В този момент напливът от туристи започва да расте. Хората започват да строят къщи около плажа. Любителите на пингвините се радват да вземат кошници и одеяла за пикник до плажа, за да седнат на пясъка и да наблюдават пингвините. Това обаче носи опасност за хабитата на пингвините. Много от представителите на колонията „Малък пингвин“ са пострадали поради невниманието на туристите. Популацията на тези малки сладки птици намалява. Едва през 60-те години на миналия век бяха изградени огради и зрителни площадки, за да не пречат посетителите на пингвините. Оттогава се работи в положителна насока. Към днешна дата природен парк „Филип Айлънд“ е сред най-добрите места за екотуризъм в света. А най-важното е, че се пази баланса между научни изследвания и опазването на естествените местообитания на пингвините.