За творческите натури боядисването на яйца може би е едно супер забавно приключение, при което създават шедьоври, които дори ти е жал да счупиш. За онези като мен обаче, които не отделят толкова време на символа на празника, колкото на духовните облаги, които той носи, могат да бъдат полезни тези лесни трикове за боядисване на яйца.
Преди да започнете, уверете се, че яйцата ви са добре сварени. И разбира се, не забравяйте, че те се боядисват на Велики Четвъртък или Велика Събота.

Какво ни трябва?

  • Яйца – задължително! (хаха)
  • Топла вода
  • Оцет
  • Ръкавици – найлонови или гумени, защото боята за яйца се чисти от кожата изключително трудно

Боядисване с памук

Този метод вероятно е много познат на голяма част от аудиторията. На голямо парче памук на случаен принцип посипваме няколко лъжички от различните бои след което увиваме яйцето в памука и с нежни движения разнасяме по яйцето. Получава се преливка от всички цветове на дъгата.

Боядисване с чорапогащник

На яйцето се поставя листо или някаква тревичка. Поставя се в чорапогащник и се потапя в някоя от боите. На мястото, на което е поставено листото остава небоядисана уникална форма.

Боядисване с кромид лук

Тук също ни е нужен чорапогащник, но и сурови яйца. Върху яйцето отново се поставя някакво листо, след което се увива в люспа от кромид лук, а после и в чорапогащника. След това се оставя да ври по този начин. Яйцата придобиват много приятен карамелен до кафяво цвят.

Декорация с темперни бои

Този метод е за по-креативните натури. Тук може да дадете воля на въображението си и да рисувате върху вече боядисаните яйца с темперни бои.

Декорация с восък

Върху небоядисано сварено яйце рисувате с помощта на восък (свещичка). След това потапяте в боя по избор. На мястото, където е восъкът, боята на полепва.
 

Боядисването на кошмар може да ви отнеме съвсем кратко време и всъщност да ви бъде приятно. Грабвайте боите и се потопете в духа на Великден!