За любителите на високоалкохолната напитка текила “Casamigos” не е просто име, а еталон за качество, особено в последните три години.
През 2013 г. един от емблематичните за Световното кино и обичани от всички актьори,  Джордж Клуни, създава компанията, заедно с предприемача Ранди Гербер и Майк Мелдман. Първочанчният замисъл е лимитирано производство и частна колекция за семействата на собствениците и техните близки приятели.
Превръщайки Casamigos в напитката, с която изпращат изгрева и посрещат приятелите си, интересът към текилата нараства и се стига до момент, в който производството става публично, а продуктът достъпен за широк кръг от хора. Потребтелският интерес расте с бързината, с която се “разлива” една бутилка текила. Или по-точно – изпива.
Алкохоната компания “Diageo”, известна с марките си Jonny Walker, Guiness и Captain Morgan, впечатлена от популярността и потребителския интерес към Casamigos заявява официално своя интерес и стартира преговори за закупуването ѝ с “тримата известни”.
Преговорите завършват успешно, за двете страни, със сделка на стойност 1 милиард долара. А Клуни, Мелдман и Гербер обмислят да останат част от компанията след придобиването ѝ, планирано за втората половина на тази година.