През учебната 2019 – 2020 година – за четвърта поредна година, над 100 активисти и доброволци от фондация “Въздигане” са се заели с благотворително раздаване на комикси на българските третокласници. Чрез тях всяко дете получава комикса „Кан Кубрат. Заветът на българите“. Акцията достигна до над 60 000 третокласника в почти 2000 училища в цялата страна – в големи градове и малки селца. Съмишленик на проекта от тази година е Министерството на образованието и науката, предоставило пълен списък с всички училища и третокласници.
 
Изпратени са и много комикси до български училища по цял свят: Англия, Испания, САЩ, Мексико, Германия, Италия и други.
 
Книжката-комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите“ има за цел да покаже добрия пример и даде един от най-важните житейски уроци на подрастващите. Именно  чистото детско съзнание по-лесно може да  възприеме посланието на Кубрат за единство и отговорност към ближния. Третокласниците са избрани, като възрастова група, защото  тогава  историята влиза в тяхната учебна програма.
 
„ Заедно можем всичко! Това е заветът, в който ние от фондация “Въздигане” вярваме. Това е и причината вече за четвърта поредна година да даряваме авторски комикси с завета на кан Кубрат на всеки български третокласник. Правим всичко това, защото вярваме, че всеки българин има правото да е господар на съдбата си и да ръководи живота си спрямо собствените си виждания и искаме да научим на това и подрастващите. Но важна роля в тази наша визия заема обединението на хората, защото само тогава можем да постигнем всичко и само тогава всичко, което постигаме би имало смисъл. И за финал искам да кажа, че да си българин е титла, която трябва да бъде заслужена. Нека я заслужим заедно.“ – споделя Слави Дяковски, активист към Фондация „Въздигане“.
 
Тазгодишната благотворителна кампания е съпътствана от конкурс под наслов “Стани учител за пример!”. Идеята цели да вдъхнови учители и ученици за създаване на нещо добро, за конкретни действия в подкрепа или помощ, за промяна към по-успешно и добро развитие на дадена идея (примери за това могат да са: засаждане на дървета, помощ на нуждаещ се човек, набиране на средства за благотворителна кампания и други). Няма поставени рамки в тази надпревара, защото се дава пълна свобода на въображението. Всяко училище, участващо в конкурса, трябва да изпрати видео или снимков материал от инициативата и кратко описание на идеята. Крайният срок е до 31-ви май, а пълните условия за участие могат да бъдат открити на сайта www.vazdigane.bg. Жури на фондация “Въздигане” ще отличи най-добрата кауза и ще даде специална награда на спечелилото училище. Отличените ще получав исторически картини от именити родни художници и висококачествени статуетки на български владетели. Резултатите ще бъдат обявени в сайта на фондация „Въздигане“, както и във фейсбук страницата на https://vazdigane.bg/