В месеца на виното и любовта, един от обичаните български актьори, Христо Шопов, ще зарадва своята публика с две от най-впечатляващите истории за любов и приятелство, играни на сцена у нас.
Предстоящото турне на 12, 13, 14 и 15-ти февруари ще направи театралните зрители от четири града съпричастни към историята на Джордж и Дорис в “Догодина по същото време” по идея на Бърнард Слейд.
Творба, която почти веднага става популярна сред публиката и бележи над 1400 представления на Бродуей, печелейки важни награди.
Вече две години, българската театрална сцена разказва красивата любовна история между Христо Шопов (Джордж) и Лилия Маравиля (Дорис) – двама души, двама напълно непознати, които се срещат в един забутан ресторант, някъде накрая на света…. И двамата са женени, и двамата щастливо, и двамата имат всеки по четири деца. Срещат се, за огромна своя изненада се пожелават и без абсолютно никакви задръжки се оказват в едно легло. Почти банално начало, но баналната изневяра се оказва начало на един епос, надхвърлящ с много отделните съдби, дребните и големи проблеми, които всеки от тях вкарва в тази връзка. Епос, в който с брилянтно чувство за хумор, ирония и малко тъга, превръща тази история в митология или една любов, срещу която времето е безсилно.
„Всичко или нищо” е другата пиеса, вдъхновена от темата за приятелството и любовта. Една интригуваща история, написана и режисирана от Лиза Шопова, специално за Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас – актьори, свързани помежду си от близко приятелство и общ творчески път.
„Всичко или нищо” разкрива отношенията между близки приятели, преплели съдбите си по необичаен начин, които се опитват да съхранят своята близост и симпатия, независимо от житейските обрати. Пиесата е изпълнена с изключително забавни, дори комични диалози, с драматични откровения, бликащи емоции и трогващи моменти, а актьорите Христо Шопов, Лили Маравиля и Ирини Жамбонас са неочаквано откровени и предизвикателни.
Повече информация относно датите за предстоящи представления и актуална информация за Христо Шопов търсете на линка към отделните заглавия или директно в официалния сайт и Facebook страницата на актьора.
Източник: hristoshopov.com