Какво?
Идеята на кампанията “Изплети топлина” е простичка, но доказала своята ефективност през годините. Доброволци от цялата страна плетат вълнени шапки, шалове, ръкавици и чорапи, които след това отиват при хора, лишени от покрив над главата си. Преждата е от организаторите, ентусиазмът – от плетачите!
Тази година кампанията се провежда за шести пореден път. В миналогодишното издание 611 доброволци стоплиха над 2000 бездомни хора в цяла България. Включи се (пак) и тази година.
Ако си добър с куките – направо действай и пращай до 30 ноември.
Ако ли не – заповядай на някой от специално организираните отворени уроци по плетене (виж по-долу информация за тях).
Организатор?
Фондация “Има начин”.
Кога и къде?
Може да плетеш у дома или на организираните отворени уроци по плетене – следи фейсбук страницата на “Изплети топлина” за предстоящи дати. Всеки, който не умее да плете, е добре дошъл да се научи.
До края на ноември всички изплетени артикули трябва да стигнат в София. През декември организаторите ги раздават на нуждаещите се лично или чрез институциите на местно ниво.
Как да предам изплетеното?
Може да изпратиш готовите плетива по пощата за твоя сметка или да ги предадеш в най-близкия до твоето населено място пункт на “Изплети топлина”. Пунктовете ще бъдат сформирани и обявени в хода на кампанията, тъй като координаторите също са доброволци.
Натисни зеления бутон “Ще участвам“, за да видиш контактите.
Защо да участвам?
Да се включиш в кампанията е съвсем лесно и изисква само желание – да се научиш да плетеш или да демонстрираш майсторските си умения, и вътрешна мотивация да помогнеш на човек, който по едно или друго стечение на обстоятелствата е останал без дом.
През зимните месеци бездомните хора получават подслон само през нощта и прекарват целия ден навън в студа. Случва се да им бъдат предоставяни дарения под формата на дрехи и храна, но по-рядко срещани са шапки, шалове, ръкавици и чорапи. Подари им тази топлинка.
Ако имам нужда от прежда?
Може да получиш от организаторите:
на място от Ателието на “Изплети топлина” в София – ул. “Крум Попов” №45, всеки делничен ден от 9:00 до 16:00 ч. по пощата – изпращат до цялата страна, за сметка на получателя. В този случай е добре да им пишеш до края на октомври, за да има достатъчно време за всичко.
Как да се включа?
Натисни зеления бутон “Ще участвам” и виж как да се свържеш с организаторите ТУК
Включи се до 30 ноември 2017 г.
Мисията е от 1 октомври 2017 г. до 30 ноември 2017 г.
Информацията за инициативата е взета от: www.timeheroes.org
Още информацията за тази инициатива и други, подпомагащи бездомните хора можете да открието на: imanachin.bg
Снимка: Гого Кехайов