Да преминеш през въглени с температура над 400 градуса, да споделиш истории, мечти и емоции, да изживееш нещо разтърсващо.

 
Несеминарът – Ново начало започна точно навреме 14:00 часа всички бяха заели своето място в очакване и с усмивка. Музика, светлини и приветливи доброволци приветстваха всички в залата.
Когато Юли Тонкин се появи, за миг всички притихнаха и ето, че дойде времето, в което ще чуем истории, ще разкажем нашите собствени, ще спрем и ще помислим какво разказваме на другите за нас.
 
Никога не се бях замисляла, че всеки ден ние разказваме истории, понякога твърде фантастични, друг път прекалено реалистични, може би тъжни или пък весели… Нали знаете, всеки разказва неговата история ?!
Какво казваме за нас на другите, и какво разказваме на себе си за нас? Това важно и си струва да помислим за всички онези малки и големи истории, които чуваме и разказваме, а и за онези, които никога не се осмеляваме да изговорим на глас.
 
Помнете историите оживяват!
 

ОГНЕХОДЦИ

Да преминеш през гореща жарава, звучи приказно. Но дори приказките стават реалност, ако просто повярваш в тях, в себе си.
Жаравата не беше задължителна, защото това е нещо, за което ти самия трябва да се почувстваш готов. Ние сами избрахме да преминем, всеки измисли своя собствен боен вик. Онзи, който ти дава силата и старта, който те тласка към първата крачка.
Преминахме, но още преди да сме го направили, бяхме сигурни, че ние можем да го направим. Ние повярвахме!
През следващия ден сякаш всички бяхме променени, вярвахме, че можем, че няма невъзможни неща. Всъщност знаехме, че невъзможните неща, които стоят пред нас ги създаваме ние и само ние можем да преминем през тях, ако просто повярваме!
Чухме разтърсващи истории за трудности, за щастие, за живота, такъв, какъвто всеки от нас е способен да си го направи.
Несеменарът – Ново начало беше нещо специално, защото остави емоция във всеки един от нас. Подари ни храна за размисъл, доведени до правилните въпроси, на които всеки сам ще пише своите отговори.
Завършваме разказа с емоция на обединение, цялост и памет за българското! Защото всички ние пазим едно чувство, което винаги събужда нуждата за принадлежност към някого, към нещо, към България!

Your browser doesn't support HTML5 video.