Мястото е SOHO, а събитието е изложбата на уникалните творения на Марио Ангелов.
 
SoEXHIBITION е зареждането на стените в SOHO с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации.
 
Изложбата на Марио Ангелов “Отпечатъци” ни кара да се обърнем към онази част вътре в нас, където рядко надникваме. Кои сме? Къде отиваме? Каква следа оставяме след себе си?
 
Марио Ангелов е учил във Виена, но избира да продължи пътя си в България. Израстнал в семейство на грънчар, той дава на глината специално място в творбите си, намирайки ѝ ново приложение – твобри, обединяващи дърворезба, графика, керамика и живопис.
Израснал в семейство на грънчар, глината намира ново приложение в изкуството му. Творбите му са подчинени на концепцията “позитив-негатив”, “духовност-материя” , “аз – отпечатъкът в мен и след мен”.
 
Подобно на човешката същност, образите в картините са отражение на емоциите, думите и личните ни моменти, оставили траен отпечатък в душите и съзнанието ни. Отпечатъци, които ни правят повече или по-малко хората, които сме днес.
 
В моментите завладян от подобни размисли, Марио твори, обединявайки дърворезба, графика, керамика и живопис.
Защото животът има толкова цветове, колкото е сборът на действията на всеки един oт нас. A какъв е твоят отпечатък в книгата на живота днес? Какъв белег би желал да оставиш? Заповядай на една изложба, в която да поставиш не само твоя отпечатък, но и тя в теб своя.
 
Откриването е на 16 септември от 18:30 за кратък момент, точно след приключване на грънчарската работилница с Марио и грънчарското колело от баща му. А изложбата ще продължи до 20 октомври.
 
Вход свободен.
 
Източник: soho.bg