Интересно:

Много малко известен факт е, че лицевата опора е супер елементарно и същевременно комплексно, ефективно и дори лечебно упражнение! След пролетната умора, тялото ви със сигурност има нужда от раздвижване, а за хората, които страдат от липса на време, лицевите опори са чудесен вариант за поддържане на цялостната форма.
Освен това заради интензивното натоварване на мускулите на врата, гърба и раменете, са отлично “лекарство” при болки в кръста и врата. Поради същото благоприятно въздействие върху тези мускулни групи, се увеличава издръжливостта на гърба и кръста, а рискът от травми намалява. Разбира се, трябва да се има предвид, че всичко се постига с постоянство.

Идеи и процеси в тялото:

За да подобрите цялостното състояние на тялото си – както мускулната маса, така и издръжливостта, сутрешните лицеви опори могат да ви помогнат с тонус и раздвижване. Не бива обаче от първия ден да се прекалява. Ключът е както и с останалите физически упражнения – започване от малко и постепенно увеличаване на натоварването, като не забравяме правилната техника – изправен гръб.
Три дни по 10 лицеви опори е чудесен старт. След това е добре да си дадете един ден почивка и да продължите с по 12 и така постепенно да увеличаване броя им според това как се чувствате. При схващане на врат или нерв на кръста (ако по принцип тренирате активно), няколко поредни, но по-кратки серии от лицеви опори биха могли да облекчат и дори да премахнат болката до 2-3 дни.
Да не забравяме най-големият плюс на това упражнение – не ви е нужно специално място или облекло, за да дадете на тялото си здраве и енергия! Тренирайте – здравословно е!