В нашата съвременност всеки един човек е изправен пред множество предизвикателства, включително и такива, които са възникнали от дейността на хората. Все повече на преден план излиза проблемът за вредното влияние на пластмасата и нейното повсеместно разпространение. Ето защо грижата за здравословен и качествен живот се превръща в неотложна задача, за да може оцелеем и просъществуваме като индивиди.
 
Установено е, че съществува първична (частици до 5 мм или по-малки и вторична микропластмаса (води, бутилки, рибарски мрежи, торбички и други). Специалисти са доказали нейното наличие дори в човешките органи. Негативните ефекти от това са изразени в различни заболявания – рак, диабет и др. Установенено е, че те са причина за спонтанни аборти, затлъстяване, хиперактивен синдром и др. Изследвания доказват, че в бутилираната вода се съдържат именно тази вредна микропластмаса. Ето защо еколози, учени се стремят да алармират за проблемите, както и да търсят пътища и средства за нейното ограничаване. В тази посока са и разработките на Prime Water -процъфтяваща международна компания, една от най-уважаваните марки за пречистване и йонизиране на питейна вода не само в Южна Корея, но и по целия свят. Тя предлага разработки, медицински сертифицирани, които да осигуряват консумирането на вода, освободена от тежки метали,частици микропластмаса. Неин продукт е домашният йонизатор “Prime water” – модерна система за пречистване на водата, филтри с активен въглен, стерализация с UV филтри, опционален предфилтър, който намалява съдържанието на хлор, премахва едрите частици и ръждата и др. Системата лесно се свързва с водопреносната мрежа и осигурява неутрална, алкална и киселинна вода.
 
Екипът на фирмата предлага безплатна професионална консултация, за да бъдат уточнени параметрите на кухнята, където ще се използва продуктът и да предложи оптимално решение за употреба. Освен домашен йонизатор за вода PRIME R, PRIME L, PRIME, могат да се поръчат и индустриални йонизатори, пречистватели с двойна филтрираща система. Всички те имат 2 години международна гаранция и подлежат на профилактика. Всяка система е сглобена с безопасни за здравето материали и е преминала процедура за изпитване качеството на изходящата вода. Prime Water  гарантира качество, издръжливост и естетика.