От незапомнени време се вярва, че по Коледа стават чудеса. Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи в партньорство с Национална мрежа за децата и с подкрепата на Experian стартират кампания “Едно дете чака магия”, с която е възможно вълшебствата да се превърнат в реалност. Организаторите уточняват:
 
„Коледа е магия и любов и всяко дете чака с нетърпение идващите празници и мечтаните подаръци. За съжаление има много деца, които мечтаят да получат книга, но това никога не се случва. Всъщност, всяко пето дете в България няма книжки, подходящи за неговата възраст. Днес ти можеш да промениш това поне за едно дете, което очаква своята Коледна магия.
 
Включи се в кампанията „Едно дете чака магия. Стани магьосник – подари му книга!“ Купи мечтаната книга, изпрати я на детето и му подари нов свят, пътешествие или приключение. Избери желаната книга от списъка по-долу и я изпрати на детето до 16 декември. Децата в списъка (http://www.napravimagia.org) са със собствените си имена или с псевдоними, които са им избрали хората, които събраха желанията им, за да запазят личното им пространство.
 
При ваше желание да станете магьосник, трябва да кликнете върху полето вдясно, за да заявите чие желание ще изпълните. След това ще получите на вашия имейл пощенски адрес за изпращане на книжката на съответното дете. Разходите за куриерската услуга за сметка на благодетеля.
 
За повече информация за кампанията, може да се обръщате към Цвета Брестничка +359 87 8944805, tsveta.brestnichka@roditeli.org.“