Излезе от печат „Моята тетрадка Монтесори по четене и писане“ (116 стр. ИК „Колибри“). Тя е подходяща за деца на 5-7-годишна възраст, които вече са се запознали с буквите и започват да се учат да четат и пишат. Предназначена е за първокласници, но също и за по-малки деца, които по-рано са се запознали с буквите от българската азбука. Детето първо чува звука, после вижда буквата, с която той е свързан и накрая го открива в конкретни думи, с които по-късно образува изречения.
 
В тетрадката са дадени три вида упражнения по трудност. Най-лесните са означени като Розова серия. Те включват съставяне на най-прости и къси думи и изречения с тях. Следващата по трудност е т.нар. Тъмночервена серия, която включва по-дълги думи и по-дълги изречения. Третата, Сива серия, съдържа упражнения с думи над 5-7 букви и по-сложни изречения.
 
Към всички серии има упражнения за затвърждаване на знанията под формата на игри с карти, които се изрязват от края на тетрадката, и работа с мобилна азбука.
 
„Моята тетрадка Монтесори по четене и писане“ от Марияна Миткова е продължение на „Моята тетрадка Монтесори за буквите и звуковете“ от същия автор. След като се запознаха с всички букви и начина на тяхното изписване, малките читатели вече могат да съставят думи и изречения по лесния метод на Мария Монтесори. В „Моята тетрадка Монтесори по четене и писане“ те вече могат да се запознаят с печатните и ръкописните, главните и малките букви на българската азбука, които се редуват при изписването на думите в упражненията.
 
Можете да поръчате на www.colibri.bg, както и на Национален телефон за поръчки за цялата страна 070018028.
 
Детски градини, училища, библиотеки и езикови школи ползват отстъпка в размер на 20 % от коричната цена.