„Чрез майчинството жената изпълнява своето физиологично: то е естественото ѝ призвание, доколкото целият ѝ организъм е насочен към продължаването на рода…Отпреди около век репродуктивните функции не се ръководят само от биологическата случайност, а се намират и под контрола на човешката воля.“ – пише Симон дьо Бовоар. Мечтата за дете е изконна човешка потребност. Раждащият се живот е благословия, богатство, мъдрост, светлина, бъдност, чудо. Защото „ щастлив е онзи, който е щастлив с децата си“. Или, както казва П. Ж. Туле: „Децата са непрекъснатото опиянение; опиянение от живота“. Според Гьоте: „Животът е детството на нашето безсмъртие“. Аз бих перифразирала – детето е залогът за нашата вечност.
 
Дарете живот! Помогнете на едно жадувано дете да дойде на бял свят!“ Този призив на Фондация „Мечта за дете“ е в подкрепа на много семейства, които жадуват за своя рожба. Данните от Световната здравна организация са обезпокоителни – над 80 милиона двойки в света страдат от репродуктивни проблеми. В негативната статистика попада и България – около 250 000 са български двойки, които не могат да имат дете без да се подложат на лечение. Самите процедури (ин витро и др.) изискват не само желание, смелост и всеотдайност, но и финансови средства. За съжаление много от двойките нямат възможност да си позволят скъпото медицинско лечение. Затова Ивелина Йорданова Ру апелира:
„Има безценни мигове в живота на всеки от нас, в които можем да протегнем ръка и да помогнем на друго човешко същество в тежък за него момент. Един малък жест, който ни прави хора. Вярваме, че това е един от тези мигове! Дарявайки за каузата, Вие ще помогнете на едно дете да поеме първата си глътка въздух и ще направите една двойка безкрайно щастливи родители. Бъдете с нас и заедно да сбъднем една мечта за дете !
Заедно да дарим нов живот !“
Защото както гласи една персийска мъдрост: “Благодеянието винаги ще се върне в дома на своя стопанин“. Нека разтворим сърцата си и бъдем добри стопани! Можем да изразим своята подкрепа като последваме  линка.