Дни след премиерата на „Момче и вятър“ класът на проф. Боньо Лунгов ще зарадва публиката на Куклен театър НАТФИЗ с ново заглавие – „Приказки за Хитър Петър“ –  19-ти ноември, 19.00 ч. Следващите представления са на 21-ви ноември и 5-ти декември от 11.00 ч.
 
Спектакълът интерпретира класическите български приказки за емблематичния герой. Характерите в тях намират сценичните си образи в ярки и неочаквани решения на проф. Боньо Лунгов, доц. д-р Константин Каракостов, ас. Мариан Рангелов и ас. Любомир Генчев. Непознатите за съвременните деца и позабравените от родителите им предмети от стария бит оживяват с лекота в ръцете на студентите. Цървули, кратуна и изкорубена гъдулка се превръщат в куклата на Хитър Петър, бъчва, кратуна с калпак и цървули в образа на Чорбаджията и още, и още… „Приказки за Хитър Петър“ носи посланията на авторите си за миналия свят, настоящите хора, а защо не и бъдещите. Готов е да ги сподели с много чувство за хумор, непосредственост и вяра, че се нуждаем от тях.
 
Куклен театър НАТФИЗ спазва всички противоепидемични мерки, предписани от Министерството на Здравеопазването на Република България. Носенето на маски в салона е задължително!
 
Снимки: Теодора Тодорова