Фондация “Мечта за дете” подкрепя и активно съдейства на двойките при решаване на проблемите им с репродуктивното им здраве. Тя разпространява информация и знания за проблема безплодие, неговото лечение и методите за профилактика.Целта ѝ е да  повиша здравната култура, както на нуждаещите се от лечение, така и на обществото като цяло в областта на репродуктивното здраве. Чрез дейността си фондацията дава гласност на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи безплодието и създаване на успешен модел на гражданско въздействие за подпомагане на решаването им. Партньори в нейната благородна инициатива са: МамаЗона, СБАЛАГ “Майчин дом“, СБАЛАГ „Шейново“, Болница „Вита“, МБАЛ „Доверие“, Медицински център „Д-р Сигридов“, Adella Fertility Clinic, Медицински център „КИРМ“, Исторически парк, фондация „Въздигане“, Оренда България, PR агенция Wonderland, лаборатория „Геника“, лаборатория „Кандиларов“, Nobel Pharma, MERCK България и Оскар клиник.
 
На 9 април 2021 г. стартира второто издание на националната кампания „Роди дете в България”. Целта на каузата е да помога на младите двойки да добият повече увереност и да не отлагат твърде дълго решението да станат родители; да се повиши раждаемостта в България чрез информиране на двойките за важността да обърнат навреме внимание на репродуктивното си здраве. Двете фондации: „Мечта за дете“ и „Супер бебе“  отново ще работят активно в полза на младите хора в България, осведомявайки ги за необходимостта от редовна профилактика и за рисковете от късното вземане на решение да станат родители. Организаторите на инициативата вярват, че известните личности също ще вдъхновят младите българи да повярват в себе си и в своите способности да градят кариера и да отглеждат дете едновременно, без едното да изключва другото. Вероника Стефанова, Анна Богданова, Антоанет Пепе, Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Дичо, Стефи Стаменова, Гери Николаева, Гери Дончева, Йоанна Драгнева, Крисия, Наско от БГ Радио, Параскева Джукелова, Атанас Месечков, Стефан Илчев, Андре Токев и Севда Димитрова вече са част от подкрепилите благородната кауза.
 
„Благодаря от сърце – споделя Ивелина Рускова, председател на фондация „Мечта за дете“ – на всички, които ни подкрепят и вярвам, че тази година ще имаме още по-голям успех и ще вдъхновим много млади хора да повярват, че могат да бъдат прекрасни родители и да се радват на успешна кариера.“
 
Националната кампания „Роди дете в България“ предвижда множество информационни събития. Те целят да мотивират двойките да добият повече увереност и да не отлагат твърде дълго планирането да станат родители. Участниците ще имат възможност да научат какви проблеми могат да възникнат при опити за зачеване в по-зряла възраст, как да повишат вероятността за забременяване чрез храненето и начина си на живот, какви изследвания да си направят, какви са причините за безплодието и как да се справят с този проблем. Лектори на събитията ще бъдат водещи експерти от съответните области, които ще споделят опита и знанията си.
 
Като част от кампанията, всички двойки, които очакват дете могат да се регистрират в сайта Rodidete.bg до 31.08.2021 г., за да участват в томбола за награди и парична помощ. В края на кампанията двадесет двойки, които ще бъдат изтеглени на случаен принцип, ще получат подаръци, съдържащи всичко необходимо за първите месеци от отглеждането на рожбата им.