Модната къща отдаде почит на своя криейтив директор, който почина само преди две седмици, на 85 г. Всички гости, които бяха дошли да станат част от модната история, като видят с очите си послената колекция на Карл, бяха допълнително разчусвтвани от оставените скици, ръчно рисувани от него. На скиците Карл ръчно е изобразил себе си и Коко Шанел, а посланието е „The beat goes on…”, изключително подходящо за сбогуване.
Точно преди старта на шоуто са били пуснати записи с някои от най-известните изказвания на гениалния Лагефелд, като в един от тях той казва на френски „It’s like walking in painting”. След което залата притихва за минута, за да отдаде почит към гения.
 
Освен че още преди да е започнало шоуто то беше свърхемоционално, всичко беше помислено до най-малкия детайл. Самата сцена беше в типичния за него стил – снежна вила в подножението на планината. Карл Гарфелд е известен с грандиозните сцени и нетрадиционните места, които избираше за шоутата на Chanel. Той е превръщал сцената в супермакет, протест и летище.
Кара Делевин, близката приятелка и муза на Карл, откри шоуто облечена с дълго палто, гащеризон и шапка, в черно и бяло. Едро колие с перли и тънък колан. Появата й сама по себе си е модно явление, тъй като Кара неотдавна се отказа от кариерата си на модел.
Пенелопе Круз също дефилира в чест на Карл. Дългогодишният амбасадор на Chanel, беше част от шоуто, но не като част от публиката, а дефилира редом със супермоделите. Облечена изцяло в бяло, тя носеше в ръката си бяла роза – семпъл, но красив поздрав за Карл.
Първият ред беше пълен с приятели на Карл, сред които Наоми Кембълм, Моника Белучи, Клаудия Шифър, Кристън Стюард и др.
Самата колекция беше класическа, фина и елегантна. Състоеше се от 3 етапа – първият в бяло и чесно, класически модели дълги палта, гащеризони и красиви аксесоари. Втората беше цветна и ярка, с огромни якета, плетива и класически модели костюми, състоящи се от пола до колене и сако. Финалът на шоуто беше в чисто бяло. Коктейлни рокли и костюми с елегантна кройка, бяха част от агелския завършек… емоционално и подходящо, все едно Карл е предвидил обстоятелствата.
До смъртта си през февруари, Карл Лагерфелд е бил криейтив директор за Chanel от 1983г. Шоуто, състояло се вчера, маркира финалът на кариерата му за модната къща, след 36 години.
 
Неговата работа ще бъде наследена от Върджин Виард, която години наред работеше редом с Карл и се появи вместо него на финала на шоуто на Haute Couture SS19 на Chanel, което предизвика много слухове и в модното съсловие се чудеха дали той провокира или има
сериозни здравословни проблеми.
 
Сбогом, Карл!