Вече официално е пролет, очакват ни много почивни дни, дълги уикенди и горещо лято. Хубавото е, че това са доста поводи за ваканция. Независимо какво ще изберете – спа, планина, море или екзотичен остров с бял пясък и тюркоазена вода, освен да избягате от ежедневието, можете да използвате случая да се отпуснете и като бъдете по-смели в облеклото си. Ако ви е се струва прекалено да бъдете смели, можете просто да облечете любимата си лятна рокля, която не е много подходяща за всеки ден. Ваканцията е момент за чил от всяка гледна точка, освен че бягаме от стреса, е и чудесен повод да избягаме и от задължаващото корпоративно облекло. Не защото то не ви харесва, а заради идеята, че няма нужда да се съобразявате какво обличате. В следващите редове ще ви дам идеи, с които да освежите куфара и снимките си за Instagram, без да се налага да обличате нещо неудобно, само защото изглежда добре. #vacaymode
Първо, когато събирате багажа си, помислете къде отивате и какво ще правите там. Дали планирате да си почивате край басейна с коктейл в ръка, дали ще експлорвате нови места, което изисква сериозно количество физическа активност и удобни дрехи, дали ще посещавате барове и събития. Това е основата, с която по-лесно ще имате концепция, вместо да се чудите как да набутате с малкия си куфар всичко, за което се сещате. Идеята е, че ако ясно си представите какъв тип дрехи ви трябват, ще наблегнете на тях, така няма да е нужно да вземете със себе си половината си гардероб и да обличате 6 неща преди да излезете на раходка, а ще знаете всеки ден какво да облечете, защото сте предвили всичко предварително. Има нещо, обаче, което не е обвързано нито с това къде планираме да бъдем, нито с това какво ще правим и то е, че когато отиваме на екурзия искаме да изглеждаме добре на снимките. Независимо дали ги правим за спомен или да ги споделим в Instagram, искаме да изглеждаме чик, а това никак не е трудно.
Първо, ще започна с цветовете и принтовете. Светлите и ярки цветове олицетворяват топлите сезони, няма да сгрешите с тях. А тази година топ цветовете са лимонено жълто, неон и всички нюанси на розовото – от крем до цикламено. Не е лоша идея и да съчетете няколко неща в различни нюанси на един цвят. Например розови дънкови къси панталонки, с цикламена риза и бледо розово сако. Освен цветовете, важна роля имат и аксесоарите, за които ви разказах скоро – плетени чанти, шалчета, ретро малки очила, големи бижута. (ако не сте прочели статията, можете да я видите тук)
И освен цветовете, трябва да обърнем внимание на принтовете. Сигурна съм, че няма момиче, което да не е забелязало заливащите ни отвсякъде животински принтове. Е, точно те са чудесен избор за екскурзия или ванканция. Леопардов панталон или клин, съчетан с обикновен тишърт (с много фенси надпис, естествено) е хит комбинация в момента. Идеална за снимки и удобна за дълги разходки. Ако повече си падате по змийския принт, много ясно, че можете да направите същото и с него. Обратното също е опция – змийска блуза или боди, с дънки с висока талия или кожен панталон.
Небрежният бохо стил пък много се връзва с красивите морски снимки. Бледите цветове, небрежната коса и голите рамене изглеждат доста добре на фона на горещ залез, който се отразяв в морската вода. Бохо стила си е класика за лятно пътуване, която винаги ще остане актуална. Това е още един пример за това, че удобното може да бъде много красиво.