Met Gala е най-важното събитие в модата, което всяка година събира знаменитости, с цел набиране на средства за музея „Метрополитън“ в Ню Йорк.
С бала се отбелязва великото откриване на ежегодната изложба на костюми, която винаги е тематична. От 2001 г. до момента, Met Gala се организира в първия понеделник на май, а за пръв път се е състоял през през 1971 г.
 
Тази година темата беше „Райски тела: модата и католическото въображение“, а домакини на събието бяха Ана Уинтър, Амал Клуни, Дoнатела Версаче и Риана.
 
Пищни, екстравагантни и креативни тоалети, с ореоли, кръстове, гигантски ангелски криле (почти 2 м., за да сме съвсем точни), папска митра и пелерини бяха специалните дизайнерски решения на вечерта.
 
Риана отново беше смела, както само тя умее и прикова вниманието към себе си, като беше единствената, чието облекло беше вдъхновено от Папата. Носеше митра на главата, къса рокля и наметало, обсипани с ръчно шити перли, по модел на Джон Галиано. Освен дръзкото облекло, впечатление направи и перфектния момент, който е избрала да демонстрира нови продукти от собствения си бранд за декоративна козметика Fenty Beauty – перлено червило и преливащи сенки в няколко цвята.  Обувките й бяха класическите red bottoms на Лубутен, допълнени от нежна гривна на глезена (което ще бъде хит тенденция на лято 2018).
Блейк Лайвли беше обявена за най-изискана от People Magazine. Тя блестеше в специално изработе рокля Версаче от коприна и кадифе, ореол, масивна гривна и семпли обици. Почти през цялото време. Блейк беше в компанията на Кристиан Лубутен, който се беше погрижил да завърши визията с перфектни обувки.
Ким Кардашиян се появи на бала без своята половинка Кание Уест, което феновете на фешън двойката нямаше как да не отбележат, но дори и сама успя да блесне в златистата си рокля Версаче с кръстове. А гримът й беше, както винаги, on fleek – дръзки, силно подчертани очи и семпли устни.
Кендал Дженър е оставила “нюд” роклите в миналото и беше значително по-облечена от миналата година в ангелски белия си гащеризон, по дизайн на Виргил Абло (новият арт директор на мъжките колекции на Луи Вютон).
Рита Ора беше с впечатляваща корона с черни рози, флорална рокля Прада и малка жълта чанта за акент.  С тази визия спечели честта да бъде включена в списъка на Vogue сред най-стилните знаменитости на Met Gala за тази година.
Топ hashtag-ът и днес в Instagram днес е #MetGala, разбира се, където можете да видите още много снимки от събитието и да се потопите в „Божествената“ атмосфера.