Шапката е не само  стилна защита от слънцето и прегряването, но също така и оригинално и женствено допълнение към визията на всяка жена през лятото.
Шапката придава елегантност, мистерия, екзотичност и женственост добавена към облеклото ни в ежедневието или на плажа. Това е един от най-подходящите аксесоари за жените, които искат да изразят своята идентичност.
 
Модните тенденции за това лято са:
– така популярните и екстравагантни шапки с голяма периферия – дали ще я носите в съчетание с блуза с голи рамене в градски условия или само по бански на плажа, за нас тази шапка си е просто класика и е направо задължителна за това лято.
– сламени плажни шапки – традиционни, по-семпли, но все така красиви си остават сламените шапки. Тази година много от дизайнерите представят своите модели през седмицата на модата – стайлинга “градски шик” допълнен със сламени шапки, което ги прави изключително модерни за сезона
– шапки с козирки – модерни или не те са едни от най-носените през цялата година. Подходящи са за плаж, планина, в града, на пикник, в парка и навсякъде, стига да са ви удобни. Заложете на цветни варианти или дизайнерски изпълнения, за да се отличавате.
 
тюрбани – това лято навлезе и нова тенденция моден аксесоар, който ние причисляваме към шапките, това са тюрбаните. Изработени от материи с красиви щампи те не само са екзотичен аксесоар, който да разходите по плажа, но и са много функционални. Тюрбанът е много подходящ за дамите, които предпочитат да крият косите си от слънчевите лъчи на плажа, а същевременно искат да изглеждат много елегантни и красиви.