През седмицата на модата в Париж, френската модна къща “Шанел” представи колекция пролет/лято 2019 на необикновен плаж.
Плаж, море и сламени шапки. И всички са боси! Е, кой би искал да съсипе класическите си обувки “Шанел”, като ходи по пясъчен плаж?
Плажът обаче е изкуствен – създаден на закрито, в изложбен център. Моделите носиха в ръце обувките, докато се разхождаха по дължината на “плажа” в Парижкия Grand Palais.
За самият дизайнер това шоу беше нещо повече от просто още едно веселие. Плажното ревю на Карл Лагерфелд пресъздава спомени от детството му. “Този плаж е на едно от любимите ми места – нищо не се случва там – няма лодки, защото морето е прекалено бурно”, обяснява Карл.
По подиума покрит с пясък преминаха моделите Кая Гербер – дъщеря на Синди Крауфорд и българският модел Белослава Хинова, която е била избрана за шоуто от самия Лагерфелд. Белослава е втората българка за последните 10 години след Кремена Оташлийска, която участва в ревю на емблематичния френски бранд.
Белослава Хинова
Дрехите създадени от Лагерфелд за идния топъл сезон са цветни и весели – точно такива, каквито трябва да бъдат.
Плътните чувствени устни в червено винаги са били запазена марка на “Шанел”. И този сезон модната къща не изневерява на това своеобразно грим лого и акцентират върху тази част от женското лице, поставяйки я в контекста на 70-те години и секс символи като Бриджит Бардо. Вдъхновени от Кейт Мос през 90-те години са прическите с полуприбрани назад коси и конските опашки.
Вижте как моделите на Карл Лагерфелд дефилираха върху покрития с пясък подиум в изобилие от шарки, текстури, пастелни цветове и обновени варианти на класическите за “Шанел” костюми от туид.