Трендът в маратонките, който е в най-силния си момент сега е завладян изцяло от ретро модели, които последно са били модерни в началото на 90-те. Ако преди година, всичи почитатели на сникърсите търсеха нещо по-семпло, сега искат големи и „грозни“ обувки.  Затова ако ви се струва, че последно време виждате прекалено често големи и ретро маратонки, то е защото това е съвсем така.
Всичко започна през есента на миналата година и продължава с пълна сила през 2019-та.  Затова допълнете гардероба си с едни такива и ги съчетайте, с каквото ви се иска – няма да сгрешите. Високи и груби подметки не трябва да ви спират да ги облечете дори с рокля. Смесването на стиловете се наложи още преди няколко години и продължава бъде знак да висока модна култура.
 
Най-известните спортни марки направиха модерна версия на своите ретро класически модели. Adidas, New Balance и Fila, които от много години са известни с класическите си модели маратонки, ъпгрейднаха малко своите любимци и направиха истински фурор.
На всичкото отгоре, не само спортните марки се включиха с  интерес към смелият и дързък тренд, луксозните модни къщи, като Balenciaga, Lоuis Vuitton и Gucci, показаха как изглеждат дизайнерски „грозни“ маратонки.

Топмоделитe редовно демонстрират в своето свободо време, че маратонките са задължителна част от стрийт чик стила в момента. Класически дънки с висока талия, oversized палта, цветни очила и малки чанти за рамо (за които също ще ви разкажа скоро #staytuned) са перфектните детайли, допълващи тази визия.